Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Yaz Sonrası Yıpranmış Ciltler için Bakım Önerileri

Yaz, güneşi ve denizi seven birçok kişinin favori mevsimidir. Özellikle de tatile gitme şansımız olduysa hem yeni yerler görmek hem de günlük rutinden kaçmak ruhumuzu hafifletir ve stres seviyelerini düşürür. Ancak güneş ışınlarının, sıcağın ve denizin cilde olan yıpratıcı etkileri de unutulmamalıdır. Yaz sonrası yapılacak doğru bakımlarla cildin canlı, yumuşak ve sağlıklı görüntüsü tekrar elde edilebilir.


Güneş Korumasına Devam

Yaz boyunca morötesi ışınların zararlı etkilerinden kaçınmak için güneş koruma faktörlü kremler ve makyaj ürünleri kullandık. Artık sonbahar geldi ve güneş ışınları eskisi kadar dik değil diye bu alışkanlığımızdan vazgeçmek doğru olmaz. Cildimiz güneş korumalı ürünlerden her zaman fayda görecektir. Mevsimin değişmesiyle daha düşük SPF değerine sahip ürünlere geçebilirsiniz. Güneş korumalı ürününüzü kullanırken boynunuza ve açıkta kalan diğer bölgelerinize de sürmeyi unutmamalısınız.



Güneş Lekelerine Müdahale Edin
Cildinizde yer alan lekeler, ton farklılıkları, çiller yaz aylarında daha belirgin hale gelebilir. Bunlara müdahale edebilir ve cildinizin daha eşit bir tona sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Genellikle lekelerin tedavi edilmesinde glikolik asit içeren ürünler kullanılmaktadır. Cilt uzmanınıza danışarak sizin için en uygun çözümü bulabilirsiniz.

Yazın cilde verdiği hasarı hafifletmenin bir diğer yolu da, cildin en üst tabakasında bulunan ölü deri hücrelerinden kurtulmaktır. Bunun için ölü derileri uzaklaştıran yani exfoliate eden ürünleri tercih edin. İsterseniz profesyonel peeling yaptırarak da cildin altta kalan sağlıklı ve yumuşak tabakalarını ortaya çıkarabilirsiniz. Peeling yapılmış bir cilt sonradan süreceğiniz nemlendirici gibi bakım ürünlerini emmeye de daha yatkın olacaktır.

Nem Her Mevsimde Lazım
Yazın cildi nemlendirmenin önemi en fazladır çünkü vücudumuz daha çok su kaybeder. Ancak nemlendirmeyi sonraki aylarda da göz ardı edemeyiz. Yaz ayları kadar susamasanız bile bol su içmeye devam edin. Cildinizi mevsim için uygun nemlendirici ürünlerle nemlendirin. Böylece vücuda hem içten hem de dıştan nem sağlamış olursunuz ve cildiniz yumuşak, sağlıklı bir görünüme sahip olur.

Makyajınızı Mevsime Göre Adapte Edin
Yazın hem daha çok terlediğimizden hem de güneş yüzümüze doğal bir renk verdiğinden daha hafif makyaj yaparız. Yaz sonrasında ise yavaş yavaş normal makyaj rutinimize dönmek mümkün olur. Bronz görüntümüzü korumak istiyorsa, tenimizin rengi açılsa bile bu görüntüyü sağlayacak fondöten ve nemlendirici kremleri kullanabiliriz. Ancak yüzünüz ve boynunuz arasında ton farkı olmamasına dikkat edin. Eğer fondöten bu sırada giysilerinize bulaşırsa kıyafetten ve eşarptan fondöten lekesi nasıl çıkar hakkındaki bu öneriler işinize yarayabilir. 

Dudakları Unutmayın
Yazın güneş kremini dudaklarınıza sürmeyi unutmuş ya da ruj sürdüğünüz için atlamış olabilirsiniz. Dudaklar da güneş ışığının zararlı etkilerinden nasibini alırlar. Yaz sonrası bakımınızda nemlendirici ürünler ve lip balm kullanarak dudaklarınızı da onarmayı ihmal etmeyin.

İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle



Yorum Gönder

0 Yorumlar