Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Para Biriktirmenin 8 Yolu

Image result for para
Para Biriktirmenin 8 Yolu
1-Harcamalarınızı kaydedin
Para tasarrufu için ilk adım, ne kadar harcadığınızı belirlemektir. Tüm masraflarınızı takip edin - bu, içtiğiniz her kahve, ev eşyası ve bir giysi olabilir.Tutarları gaz, yiyecek ve kredi gibi kategorilere ayırıp düzenleyin ve her bir tutarı toplayın. Size yardımcı olması için kredi kartınızın veya banka hesaplarınızın dökümünden de faydalanabilirsiniz.
2-Bütçe yapın

Bir ay içinde ne harcadığınızı anladığınızda, kayıtlı harcamalarınızı işinize yarayacak bir bütçeye dönüştürmeye başlayabilirsiniz. Bütçeniz, harcamalarınızı nasıl yönettiğinizi göstermelidir. Böylece, harcamalarınızı planlayabilir ve fazla harcamaları sınırlayabilirsiniz. Aylık harcamalarınıza ek olarak, her ay düzenli olarak gerçekleşen araba bakımı gibi masrafları da dikkate aldığınızdan emin olun.
Image result for para
Para Biriktirmenin 8 Yolu

3-Para biriktirme planı yapın

Artık bir bütçe oluşturduğunuza göre, şimdi bir tasarruf kategorisi oluşturun.Gelirinizin yüzde 10 ila 15'ini biriktirmeye çalışın. Masraflarınız çok yüksekse, çok fazla tasarruf edemezsiniz.Bunu yapmak için, eğlence ve dışarıda yemek yeme gibi daha az harcayabileceğiniz ve sabit aylık harcamalarınızdan tasarruf etmenin yollarını bulabileceğiniz temel ihtiyaç giderleri belirleyin.


Image result for para
Para Biriktirmenin 8 Yolu

İpucu: İyi tasarruf alışkanlıklarını pekiştirmek için, biriktirdiğiniz parayı market masrafına benzer düzenli bir masraf olarak düşünün.


Image result for para
Para Biriktirmenin 8 Yolu

4-Para biriktirmek için bir sebep bulun.
Para biriktirmenin en iyi yollarından biri, bir hedef belirlemektir.Ne için tasarruf edeceğinizidüşünerek başlayın - belki de evleniyorsunuz, bir tatil planlıyor ya da emeklilik için tasarruf ediyorsunuz. O zaman ne kadar paraya ihtiyacın olduğunu ve bu parayı ne kadar sürede biriktirebileceğinizi düşünün.  


Kısa Dönem (1–3 yıl)

- Acil İhtiyaçlar (3–9 ay)

- Tatil

- Araba peşinatı
Para Biriktirmenin 8 Yolu

Uzun Dönem (4+ yıl)


- Ev Peşinatı

- Çocukların eğitimi

- Emeklilik
Para Biriktirmenin 8 Yolu
5- Önceliklerinize karar verin

Giderleriniz ve gelirinizden sonra, hedefleriniz tasarruflarınızı nasıl yöneteceği üzerinde büyük etkiye sahip olması muhtemeldir. Uzun vadeli hedefleri hatırladığınızdan emin olun; emeklilik planlamasının daha kısa vadeli ihtiyaçlara cevap vermemesi önemlidir. Tasarruf hedeflerinizi nasıl önceliklendireceğinizi öğrenin, böylece tasarruf yapmaya nereden başlayacağınızı net bir şekilde anlayabilirsiniz. Örneğin, arabanızı yakın bir gelecekte değiştirmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, şimdiden para biriktirmeye başlayabilirsiniz.

6-Doğru araçları seçin
Para tasarrufu için bankanızla konuşun bankanız doğru araçları seçmenize yardımcı olacaktır.

7-Otomatik para biriktirin

Hemen hemen tüm bankalar, kontrol ve tasarruf hesaplarınız arasında otomatik transferler sunar. Ne zaman, ne kadar ve nereye para transfer edeceğinizi kontrol edebilirsiniz. Para yatırma işleminizi bölüştürmek ve otomatik transferler kurmak, paranın düşünüldüğünden, tasarruf etmenin kolay yollarından biridir ve genellikle parayı harcamak için cazibeyi azaltır.
Image result for para
Para Biriktirmenin 8 Yolu

8-Birikimlerinizin büyüdüğünü izleyin

Her ay düzenli olarak bütçenizi gözden geçirin. Bu sadece birikimlerinizi izlemenizi değil ayrıca para biriktirirken nerelerde sıkıntı yaşıyor olduğunuzu da size gösterecektir.NBu ufak değişiklikler size her gün para biriktirmek için size ilham olacaktır böylece hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.


Kaynak:www.bettermoneyhabits.bankofamerica.com (Çeviri)


İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle








Yorum Gönder

0 Yorumlar