Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Aknet Akademi'de Yaşam Koçluğu Eğitimi

Kimler Yaşam Koçu Olabilir ?

Eğitmenler, Psikolojik Danışmanlar, Rehber Öğretmenler, Psikologlar, Öğrenci ve Aile konusunda uzmanlaşmak isteyen koçlar, sağlık çalışanları, kişisel gelişim alanında çalışmak isteyen kişiler ve eğitimden alacağı bilgilerle kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyen kişiler Yaşam Koçluğu Eğitimine katılabilirler.

Image result for life coaching

Yaşam koçu & koçluğu nedir ?
Profesyonel Koçlar, kişilerin varmak istedikleri son noktaya ulaşmaları için yardımcı olur. 

Bir sporcu kavramı olarak ortaya çıkan "Koçluk" kelimesinin ilk kullanımı 1880’lerin İngiltere’sine kadar dayanmaktadır. Günümüzde koçluk sadece spor alanında kalmayıp, birçok farklı alanda kullanılmaktadır. 

Profesyonel Koçluk, bireylerin kendileri için seçtikleri hedeflere ulaşmalarında performanslarını artırarak, iş ve özel yaşamlarında kaliteli ve etkin sonuçlar elde etmelerini hedefleyen mesleki bir yardımdır. 

Koçluk, gerçek içsel potansiyeli ortaya çıkararak, değişimler yaratmayı sağlamak için verilen profesyonel bir hizmettir. Koçluk, çekirdek inançlarımızla, yeteneklerimiz arasındaki ilişkiyi anlayarak, “yapabilirim” düşüncesini ortaya çıkarmaktır. Koçluk, hedefe odaklanmaya ve gerçekleştirmeye yardım eder. Gerçek bir içsel özgürleşmenin sağlanmasına destek verir.

Resmi Gazete’de ise şu şekilde tanımlanmaktadır: “Koç, ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.

Koç, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.”

Profesyonel Koçlar; Psikolojik Danışman, Psikolog değildir. Gündelik problemlerde farklı bakış açıları kazandırır. Pratik problem çözme ve iletişim becerileri sağlar.

Koçluk-müşteri ilişkisinde, koçun tüm sorumluluğu üzerine alarak, sihirli bir değneği varmışçasına danışana yardım etmesi söz konusu değildir. Koçun sorumlulukları başka, müşterilerininki başkadır. Ve her iki taraf bunları yerine getirmelidir. Koç sadece destek verebilir. Koç “iyileştirme” garantisi veremez.
Yaşam Koçluğu Eğitimi İçerikleri Nelerdir?
- Koçluk sürecinin ne olduğu ve bu sürecin nasıl işleyeceği
- Karşılıklı tutum ve yaklaşımın nasıl işleyeceği
- Motivasyon, teşvik ve ödüllendirme yöntemleri
- Yaşam Koçunun hayatımızı nasıl yönlendirdiği
- Profesyonel Yaşam Koçu Sefer Kayaoğlu'ndan farklı ve ayrıntılı bir eğitim alacaksınız.
Yaşam Koçu Hangi Alanlarda Hizmet Verebilir ?
- Birebir Yaşam Koçluğu yapabilirler
- Kendi koçluk merkezini açabilirler
- Danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilirler
- Kolejlerde, Etütlerde, Rehabilatasyon Merkezlerinde, Okullarda, Spor Salonları gibi hayatın her alanında hizmet verebilirler. İnsanlara fayda sağlayabilirler.

Koçun sorumlulukları başka, müşterilerinin ki başkadır ve her iki taraf bunları yerine getirmelidir. Koç sadece destek verebilir. Koç “iyileştirme” garantisi veremez. 
Eğitim Süresi: 100 Saat
70 Saat Uzaktan + 16 Saat Yüz yüze Süpervizyon Eğitim, 14 Saat Online Eğitim. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanın.
Eğitime kayıt olmak ya da eğitim ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız;

GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sok. No: 3-15 Demirtepe - ANKARA 
GSM : 0553 723 95 69 
Mail : basvuru@aknetakademi.com

İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle

Yorum Gönder

0 Yorumlar