Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Deri Kremi Travazol Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Başlıca ağır iltihap ve egzama tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında yer alan Travazol krem, bu etkileri sayesinde kadınlar arasında yaygın olarak cilt güzelleştirici olarak da tanınmaktadır. Bakteriyel enfeksiyonlar, bebek ve yetişkinlerde görülebilen pişikler, ağrı, sızı, kaşıntı yaratan ve alerjik durumlarda, mantar hastalıklarında kullanılarak mucizevi ilaç olarak bilinen Travazol krem nedir ve nasıl kullanılmalıdır? 
Bu kremin cilde sürülmesi ile beraber yaklaşık 1 saat sonra tamamen emildiği görülmektedir. Yani iyileştirici etkisi 1 saat içerisinde başlar. Doktorun belirttiği şekilde kullanımı gerçekleştirilmeli ve düzenli kullanımına dikkat edilmelidir. Kullananlar arasında genellikle ortalama iki hafta içerisinde etkili sonuçlar alınabilmektedir. 

Kullanmadan Önce Dikkat! 

15 g’lık tüplerde satılan bu kremi kadınlar arasında cilt güzelleştirici olarak tanıyanlar da vardır. Ancak dikkat edilmesi gereken bu ilacın etken maddesine karşı bir alerjiniz olması durumunda, ciddi sıkıntılar yaşama ihtimalinizin olmasıdır. Bu nedenle muayene sonucunda ve doktor kontrolü ile kullanılmalıdır çünkü etken maddeleri olan Diflokortolon ve İzokonazol nitrat isimli maddeler bakteri ve mikroplara karşı çok etkilidir. İlacı güçlü kılan ve doktor tavsiyesi olmadan kullanımı da bu yüzden sakıncalıdır. 

Egzama, Mantar ve Sivilce İçin de Etkili 
İltihaplı ve egzama gibi cilt problemlerinde sıklıkla kullanılarak olumlu sonuçları kısa sürede veren bu kremin, sivilceler için de aynı etkiyi yarattığı bilinmektedir. Yüz bölgesinde de rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu tarz kremlerin hemen hepsi cilt yenileyici maddeler içerdiği için ciltte bulunan leke ve yanıklarda da kullanılabilmektedir. Bu kremi kullanırken sürülmesinin ardından bölgenin bandaj ya da bezle kapatılmaması gerekmektedir. Sorunlu bölgenin krem kullanımından sonra hava almasına izin verilmesi çok önemlidir. Bebeklerde pişik sorunu için kullanılacak ve mecburen bebek bezi kullanılacaksa, bu durumda sıkı ve dar bez kullanılmamasına önem göstermek gerekir. 
Mantar tedavisi için doktorların yazmayı ilk tercih ettikleri Travazol kremin bakteri ve mayaların çoğalmasını engelleyen etkisi ve cilt yenileyici özelliği sayesinde hem sorunu kısa sürede giderir hem de yeniden oluşumunu önler. Ayak mantarı tedavisinde bu kremin kullanılması durumunda kişinin ayaklarını her gün düzenli olarak yıkaması ve iyice kurutması gerekmektedir. Çorap kullanımının azaltılarak, ayağın sık sık hava alması sağlanmalıdır. Bunlara dikkat ederek kremin kullanılması iyileşme süresini daha da azaltacaktır. Hamilelikte Travazol kremin kullanımı sakıncalıdır çünkü emildikten sonra çeşitli organlara geçerek vücuttan atıldığı bilinmektedir. Bu da bebek için risk yaratan bir durumdur. 
Travazol Krem Muadili 
Travazol krem muadili birçok farklı isimle karşınıza çıkabilir. Farklı firmalara ait olsa da aynı içerik ve etkiyi sağlayan muadil kremler arasında şu isimler sayılabilir: Fuggy, Fungoid, Mentazol, İzosol, Oly Plus, Temetex, Tiozone, Tinagen, Fungoid, Funocord, Travocort, Albacort ve Tracovol. Bu muadil ilaçların her biri farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Travazol kremin satış fiyatı ise 16 lira 21 kuruştur. Eczacınızdan aynı fiyatta muadil ürün vermesini isterseniz size Albacort, Fungoid, Mentazol gibi kremler arasında seçenek sunacaktır.

İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle

Yorum Gönder

0 Yorumlar