Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Instagramda Organik Takipçi Kazanabilmenin 5 Yolu


Herkese merhaba :) Nasılsınız bakalım? 

Bugün sizlere Instagram hesabınızı organik olarak nasıl büyütebileceğiniz hakkında bilgiler vermek istiyorum.



Bugünlerde instagram da işinizde başarılı görünebilmek için her ne kadar takipçi, like, izlenme satın almak çok kolay olsada, çoğu kişinin tercihi organik takipçisi olan hesaplar oluyor. Satın almanın iyi olmadığının bir çok nedeni var. İsterseniz birazda bunlardan bahsedelim. 

İlk olarak bunun maddi olarak bir sonu yok. Maddi durumunuz olmadığı zaman instagram hesabınıza destek vermeniz kesintiye uğrayacaktır. Hesabınız bu destekten yoksun kaldığında like, takipçi, izlenme, erişim, sayfa ziyareti değerleriniz otomatik olarak düşüşe geçicektir. Birçok influencer tanıyorum ki artık instagram için yaptıkları yatırımın bunun için değmeyeceğini düşünüp para harcamayı bırakmış ve hesaplarındaki ani düşüşlere şahit olmuştum. 

İkinci olarak organik büyümeye tutunmamızın önemli bir sebebi ise, gerçek kişilere ulaşmak, emeklerinizi gerçek kişilere göstermek, özellikle instagram üzerinde ürün satışı yapan sayfalar için gerçek kişilere ulaştırmak önemli, sonuçta sahte kişilere ürün satamazsınız :) Kendi kendinize konuşmak ile aynı şeydir bu ;) 

Eğer buraya kadar benimle aynı fikirdeyseniz okumaya devam edin çünkü sizlere favorim olan 5 yolu anlatacağım ki bu sizlere en az 5B takipçi kazandırıcaktır. 

1. Kullanıcı adınızı SEO amaçlı değiştiriniz.

Peki bu ne demektir? İşte size kendi instagramımdan bir örnek :)


GİZEM | Content Creator yazan kısım beni ve ne iş yaptığımı anlatıyor. Bunun önemli olmasının sebebine gelirsek eğer Instagram arama kısmında bu açıklamanın sizi ön sıralara çıkarıyor olmasıdır. Benim size tavsiyem ise eğer instagram üzerinden yürüttüğünüz bir işiniz varsa veya satış yapıyorsanız eğer, verdiğiniz hizmet ne ise buraya onu yazmanız. Örneğin, Farmasi Satış danışmanıyım diyelim. Benim o kısıma GİZEM | Farmasi Satış Danışmanı yazmam gerekki arama kısmına bu kelimelerden birini yazan birine hesabım ilk sırada gösterilsin :) Ve bu şekilde sayfa ziyaretçi sayınızda artacaktır ;)



2. ALAKALI BİR BİYOGRAFİ YAZIN

Bir çok satış hesabında bu hatayı gördüm, anlamsız emojiler, duygusal şarkı sözleri gibi gibi... Ama eğer instagram hesabınıza derinlik ve profesyonel bir görüntü katmak istiyorsanız eğer bu kısma yaptığınız işle ilgili kısa bilgiler eklemelisiniz. Bir önceki örnekten yola çıkarsak tekrar; 

🍀 Farmasi Satış Danışmanı
🚚Tüm şehirlere kargo
💳Kapıda ödeme 
📩 Üyelik ve sipariş için DM

gibi bir bilgi vermeniz gayet yerinde olacaktır. 


Mesela bende neler paylaştığım ile ilgili küçük bir açıklama ve bana nasıl ulaşabileceğiniz hakkında bilgi verdim :)

3. CAPTIONS

Gelelim gönderi hazırlarken yapılan caption (açıklama) hatalarına. Mesela çok güzel bir manzara fotoğrafı görüyorsunuz fakat altında gördüğünüz tek şey bir dolu hashtag.  Eğer bir manzara fotoğrafı paylaşıyorsanız ve gönderi size aitse neresi olduğunu ve oranın size neler hissettirdiğini paylaşmanız, eğlendiniz mi yoksa çok mu sıkıcıydı gibi detayları paylaşmanız sizi takip eden kişilerin paylaşımınızda harcadığı zamanı arttırır ve buda size erişim olarak geri döner. Buyrun buda kendi paylaşımımdan bir örnek :) Yapacağınız bu paylaşımla alakalı açıklamalar sizi takip edenlerin ilgisini çekecek ve mutlaka size DM den ulaşarak soru sormak isteyeceklerdir.




4. HASHTAGLERİ KARIŞTIR

Instagramda büyümenin en önemli parçası hashtaglerdir. Hashtagler insanların sizi daha kolay bulmasını sağlarken erişiminizinde artmasına yardımcı olur. Benim burada birçok kişide gördüğüm problem ise insanların çok fazla sayıda kullanılmış olan hashtagleri kullanıyor olması. Mesela, #makyaj #bakım #ruj ve daha birçokları... 


Böyle milyon kişinin paylaştığı hashtagleri kullanarak gönderilerinizi paylaşırsanız eğer maalesef paylaşımınız 5 saniye içinde görünürlüğünü yitirir. Benim size tavsiyem 500B den az kullanımı olan hashtagleri kullanmanız olacaktır. Benim sıralamam ve en çoktan en aza erişim alacağınız hashtag büyüklük sıralaması şu şekilde;

Çok Az Kullanılan, 50B in altında kullanılan
Az kullanılan, 100B in altında kullanılan
Orta Derecede Kullanılan, 500B ve altında kullanılan
Çok Kullanılan, 500B ve üstünde kullanılmış olan hashtag ler

Küçük bir not daha lütfen ama lütfen sürekli aynı hashtagleri kullanmayın. Çünkü bunu yaparsanız instagram sizi SPAM olarak algılayacaktır. Bu da sizi hayalet yapıcaktır :( İnstagramımı inceleyecek olursanız eğer sürekli farklı hashtag kullandığımı göreceksiniz ;)

5. İLETİŞİM HALİNDE OLMAK

Bunun anlamı tamamen şu, ''The more you give, the more you get'' alma verme yasası, İnstagram algoritması tamamen bunun üzerine kurulu. Ne kadar çok beğeni, yorum ve takip yaparsanız inanın bana farkedilme oranınız ciddi derecede artıcaktır. Çünkü instagram aktif kullanıcıları çok sever. Mesela sizi tanımayan birini fotoğrafını beğendiniz hatta bir tık ileri gidip paylaşımına alakalı bir yorum yaptınız. Eminim o kişi Allah Allah kim bu acaba diyip sayfanıza bakıcaktır ve böylelikle etkileşim değeriniz doğal olarak artacaktır ;)

Evet bugün için anlatacaklarım bu kadardı. Umarım beğendiğiniz ve işinize yarayacak bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere sevgiyle kalın...





Yorum Gönder

0 Yorumlar