Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Instagram Fotoğrafçılığı İçin Muhteşem İpuçları

Sosyal medya artık hayatımızın büyük bir parçası ve yaptığımız paylaşımların önemli bir bölümünü de fotoğraflar oluşturuyor. Başlı başına bir sanat dalı olan fotoğrafçılığı güzel bir şekilde icra etmenin en garanti yolu, elbette kaliteli bir fotoğraf makinesi kullanmak ve işin tekniğini öğrenmek. Ancak her an yanımızda taşıdığımız akıllı telefonlarımız da artık oldukça gelişmiş kameralar içeriyor. Telefonda çekilen fotoğrafları doğrudan Instagram hesabımızda paylaşmak daha kolay olduğu için vakitten de kazanmış oluyoruz.
active, activity, adult

Paylaşmak için değil saklamak için bile çekiyor olsanız güzel bir fotoğrafın yeri başka. Bunun için de akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz bazı ipuçları işinize yarayabilir. Böylece özel anlarınızı unutulmamaları için belgelerken tekrar tekrar bakmak isteyeceğiniz güzellikte fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.

apple, camera, fashion

Telefon ve Uygulama Seçimi
Elbette telefon kamerasının nitelikleri, çekeceğiniz fotoğrafın kalitesinde en belirleyici unsurlardan olacaktır. Fotoğrafçılık sizin için önemliyse kamera özelliklerini öncelikli olarak inceleyin. Çektiğiniz fotoğraflarda bir fark yaratmanızı sağlayacak serbestliği size tanıyıp tanımadığını araştırın. Örneğin manuel fokus veya pozlama (exposure) ayarı gibi. Telefonunuz kendiliğinden bu ayarları sunmuyorsa bile indireceğiniz uygulamalarla bu eksiği telafi edebilirsiniz. Günümüzde sayısız fotoğraf uygulaması mevcuttur ve aldıkları oylara ve yorumlara göre bunları değerlendirebilirsiniz. En iyileri genellikle ücretli olacağından makul bir meblağ harcamaktan kaçınmayın.
apple, camera, hand
Fotoğrafçılık Esaslarını Kullanın
Elinizde en kaliteli makine olsa bile kadraj ve ışık gibi temel fotoğrafçılık terimlerine tamamen yabancıysanız iyi bir fotoğraf çekmeniz sadece şansa kalır. İnternetteki öğretici videolarla kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. “Hangi kadrajlar iyi görünür”, “ışığı nasıl en iyi kullanırım” gibi soruların cevaplarını araştırın. Bu konuda işinize yarayabilecek bir ipucu “altın saatler”de fotoğraf çekmektir. Güneş batmadan önce ışınlarının eğik ve yumuşak geldiği, gün batımı öncesi dakikalarda güzel fotoğraflara imza atmanız mümkündür.
Çok Çekin, Deneyin, Yanılın
Bol bol fotoğraf çekmek nasıl daha iyi çekebildiğinize dair ipuçları yakalamanızı sağlar. Ayrıca hareket halinde yakalanan doğal kareler, poz verilmiş birçok fotoğrafa göre daha güzel ve dikkat çekici olacaktır. Kamera karşısındayken de bunu unutmayın. Daha çok fotoğraf çekilerek objektifin önünde nasıl daha iyi göründüğünüzü keşfedebilirsiniz.
Anı Yakalayın
Akıllı telefonları her zaman yanımızda taşımamızın en büyük avantajlarından biri hiçbir anı kaçırmamaktır. Zaten akılda kalıcı fotoğrafların çoğu özel bir ana denk gelebilmenin şansını ve onu güzel bir şekilde yakalama becerisini birleştirir. Anın gelmesini beklemenize de gerek yok. Daha güzel fotoğraflar çekme isteğinizi daha çok gezmek, yeni yerlere gitmek ve yeni şeyler denemek için bir bahane olarak kullanın.
Woman hand taking picture of doughnuts
Cihazınızı Temiz Tutun
Akıllı telefonlar sürekli elimizde olduğu için kamera lensi gibi korunaklı alanları bile zaman içinde tozlanır. Bu da çekeceğiniz fotoğrafları doğrudan etkiler. Bazı temizlikler profesyonel yardım gerektirebilir ancak kendi başınıza yapabileceğiniz akıllı telefon ve bilgisayar nasıl temizlenir önerileri de işinize yarayacaktır. 
“Edit”lemenin Gücü
Fotoğrafı çektikten sonra her şey bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tıpkı çekmeden önce yapabileceğiniz ayarlar gibi sonrasında da çektiğiniz karenin ışığıyla, renkleriyle, doygunluğu ve sıcaklığıyla oynayabilirsiniz. Örneğin bir fotoğraf karanlık görünüyorsa parlaklığını artırın. Bunun sonucunda renkler daha soluk görünürlerse doygunluğunu artırarak bunu telafi edin. Bazen sıradan görünen bir fotoğraf bu işlemlerden sonra şahane bir hal alabilir. Bu ayarları yapmayı öğrenene kadar hazır filtrelerden de yararlanabilir, çektiğiniz kareleri size ait eserlere dönüştürebilirsiniz.

İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle







Yorum Gönder

0 Yorumlar