Yeni

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

sigara sarma makinesi

Kıyafetten Makyaj Lekesini Çıkarma Yöntemleri

İster hafif ister ağır bir tarzda tercih edilsin, makyaj kadınların olmazsa olmazları arasındadır. Makyaj kimi zaman kusurları kapatmak, kimi zaman güzel görünmek ama aslında en çok da kendini daha iyi hissetmek için başvurulan bir yöntemdir. Makyajınızı yaptıktan sonra kıyafetinizi giyerken ya da çıkarırken üstünüze allık, fondöten ya da eye liner bulaşabilir. Hatta bazen koltuk ve nevresiminiz de bu lekelerden nasibini alır. Bu yazımızda makyaj malzemelerinin neden olduğu lekeleri nasıl çıkaracağınıza ilişkin önerilere yer vereceğim.

Allık ve far lekeleri

Toz far ve allıklar hemen hemen aynı dokuya sahip oldukları için bu iki makyaj malzemesi sonucu oluşan lekeleri aynı yöntemleri uygulayarak temizleyebilirsiniz. Bu leke oluştuğunda herkesin ilk olarak yaptığı, lekeyi parmaklarıyla çıkarmaya çalışmaktır. Siz bunu yapmayın çünkü bu yöntem, lekenin kıyafetinize daha fazla yayılmasına neden olur. Leke oluştuğu anda saç kurutma makinesini soğuk üfleme ayarına getirerek lekenin üzerine tutun. Bu şekilde toz makyaj malzemesi dağılacaktır. Eğer hala leke kalmışsa, ince çorap yardımıyla hafif bir baskı uygulayarak lekeli bölgeyi silin.
Fondöten lekesi
Sanırım kadınların en çok yakındığı makyaj lekelerinin başında fondöten geliyor. Fondöten tüm yüze uygulandığı ve diğer makyaj malzemelerine kıyasla daha geniş bir alana yayıldığı için kıyafetleri en sık lekeleyen üründür. Bu malzemenin yağ bazlı fondöten, yağsız fondöten ve pudra formunda fondöten gibi farklı birçok çeşidi bulunur. Fondöten lekesini çıkarmak için kağıt havlu yardımıyla lekenin fazlasını emdirin. Üzerine sıvı deterjan koyup, nazikçe ovalayın. Bu şekilde yarım saat beklettikten sonra kıyafeti etiketinde belirtilen şekilde yıkayın. Giysilerin yanı sıra eşarplar da fondöten lekesinden sıkça nasibini alır. Eğer eşarbınız ipekse bu cins kumaşların yıkanmasına daha fazla özen göstermeniz gerekir. İpek eşarp nasıl yıkanır hakkındaki bu ipuçları size yardımcı olabilir. 
Maskara ve eye-liner lekesi
Maskara lekesinin en sık görüldüğü yerin yastık kılıfları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Makyajı temizlemeye üşenerek uykuya dalınan akşamların sabahında yastığınızda rimel lekesiyle uyanmanız şaşırtıcı değildir. Bu lekeyi kolayca çıkarmak için vazelin ya da gliserin gibi yumuşatıcı özelliği olan bir kremi lekenin üzerine uygulayın ve bekletin. Leke yumuşadıktan sonra yastık kılıfınızı her zamanki gibi makinede yıkayın. Yıkama işlemi bittiğinde lekeden eser kalmadığını göreceksiniz. Maskara lekesini çıkarmak için deneyeceğiniz bir diğer yöntem ise, yağsız bir makyaj temizleyicisini pamuk yardımıyla lekenin üzerine hafifçe uygulamaktır. Ardından da soğuk suyla durulayabilirsiniz. Aynı yöntemleri eye-liner lekesini çıkarmak için de kullanabilirsiniz.
Ruj lekesi
Özellikle kırmızI ve pembe gibi iddialı renkteki rujların bıraktığı lekeler birkaç metre öteden bile fark edilir. Ruj lekesini çıkarmak için birkaç yöntem mevcuttur ve bunların ilki, eter kullanmaktır. Eğer beyaz gömleğinizi rujla lekelediyseniz lekenin üzerine uygulayacağınız eterli pamuk lekeyi yumuşatır ve söker. Ardından lekeli bölgeyi sıcak su ve sabunla yıkarsanız lekeden kurtulduğunuzu göreceksiniz. Ruj lekesini gidermek için kullanacağınız bir diğer yöntem ise saç spreyidir. Lekeli bölgeye birkaç santim uzaktan saç spreyi sıkın ve biraz bekleyin. Sonra lekenin üzerine birkaç damla su damlatın ve temiz kağıt havlu yardımıyla lekeyi kurulayın.

İçinizdeki çocuğu sakın ha büyütmeyin Canlarım ve mutluluk cesaret ister bunu sakın unutmayın!


Buraya tıklayarak beni GFC takibine alabilirsiniz ve beni Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın canlarım :)

Yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgilerimle







































Yorum Gönder

0 Yorumlar